Uppdaterad:
2013-09-26
kl 16:19
Gästbok

 Nytt år igen! 2013-01-05 18:55 

Hjälp! Då var det dax igen! Nytt år, nya möjligheter! Eller? Är det kanske bara ett försök att göra det här med ett nytt år till något lite mera spännande än det egentligen är?? Äh, jag vet inte men jag gillar nog ändå att se ett nytt år som något helt nytt!


2012 är ett år jag vet att jag aldrig kommer att glömma. Det är väl så, vissa år passerar utan att det kanske egentligen händer något så speciellt, även om allt känns bra kanske man inte 20 år senare kommer att kunna peka ut just det året. Ett sånt år tror jag inte att varken 2012 eller 2013 kommer att bli för mig!


För ett år sedan satt jag, precis som nu, hemma hos mamma i Örebro. Även då hade jag jullov men istället för att åka tillbaka hem till Kalmar efter jul skulle jag flytta till England, utan hundarna, vilket kommer vara ett av de starkaste minnena av året! Jag minns att det var med minst sagt blandade känslor och och jag ville nog ändå att jullovet skulle gå lååångsamt... Hur som helst så kom såklart dagen D och Zimply stannade hemma hos mamma medan Bonuz flyttade till Hanna & Andreas och Ezzet till Carina & Tomas, återigen TUSEN TACK för att ni tog hand om de viktigaste jag har!!!! Första veckorna i England var tuffa utan hundarna, herregud så jag saknade dem!!! Men, efter några veckor började tiden springa på med en jäkla fart där olika resor, besök och aktiviteter avlöste varandra och jag lärde mig att uppskatta att inte alltid behöva tänka på att få ihop allt vad hundägandet innebär. Helt plötsligt var det påsklov och jag åkte hem en sväng och sen var det bara en månad kvar och så var Englandsäventyret över, även det med lite blandade känslor!


Sommaren med sommarjobb drog igång och rätt som det var var det augusti och Flatmästerskapet som nog också alltid kommer att vara ett starkt minne från 2012! Förutom att det som alltid var en fantastiskt rolig och trevlig helg på alla sätt och vis så slutade helgen med att min lilla snorunge Ezzet stod som vinnare i ukl!! Har nog fortfarande inte riktigt förstått att det gick så bra! Duktiga lilla kille, det minnet tackar jag för och det vill jag iallafall aldrig glömma!!!


Utöver tävlandet under året har vi såklart haft en hel massa roliga träningar, sköna promenader och långa pratstunder mm och det är ju faktiskt just alla de här vardagliga sakerna som gör att ett år över lag känns bra och att man trivs med sin tillvaro och ja, det måste jag säga att jag gjort detta år, trivts med min tillvaro!


Sen kom då den dagen jag fasat för så länge. De absolut starkaste minnena är ju tyvärr inte alltid positiva. Zimply har sedan ett par år tillbaka haft problem med hälta i höger fram. Hon har gått på smärtstillande och funkat bra på det, fram till i våras. Jag kände när jag kom hem från England att hon blivit sämre och bestämde att vi skulle ha en riktigt bra sommar ihop med mycket bad och roliga stunder och det hade vi. Hösten kom och det är lättare att vara klok när något jobbigt ligger ett tag framåt i tiden än när det börjar komma närmare.... I oktober blev hon sämre under några dagar och jag kände att nu har stunden kommit när det inte går längre. Jag bestämde mig för att åka till Örebro för att det kändes bättre att vara hemma hos familjen när det var dax. För att hon inte skulle ha för ont provade jag att ge henne Rimadyl trots att hon redan gick på Metacam och helt plötsligt var hon pigg och glad igen och åter igen började jag vackla i mitt beslut. Dessa veckor var de absolut värsta jag varit med om, att ta detta hemska beslut om sin absolut bästa vän kändes så ofattbart grymt samtidigt som jag visste vad som var bäst för henne och att det bara var jag som kunde ta beslutet. Dagarna i Örebro gick och jag klarade bara inte av att göra det. Vi åkte iväg på Sektionskampen och jag fick vila tankarna ett par dagar, tills vi skulle åka hem... En snabbrastning innan vi skulle åka hem slutade med att Zimply sprang ner för ett uppfriskande oktoberbad och kom upp på tre ben, varav det skadade frambenet var ett av de tre benen... Höger bak ville inte alls hänga med och jag kände direkt att jaha, jag behöver nog inte fatta beslutet längre, nu finns det inget val. Vi väntade till dagen efter eftersom Zimply, full på smärtstillande, betedde sig som om hon var fem år på toppen av karriären trots att hon egentligen bara hade två ben som var helt ok. På dagen var jag ute i skogen med alla hundarna och hon grävde, tog pinnar och for iväg och retade de andra hundarna, snodde min mössa och gick fot i jakt på godis! Ja, som sagt, hon ansåg sig vara på topp! <3 Dessvärre var jag nu tvungen att inse fakta, hon var inte på topp, antagligen hade hon lyckats dra av korsbandet, så på kvällen den 22 oktober fick mitt älskade allt somna in. En stor del av mig försvann, min allra bästa vän, vännen som alltid höll sig nära mig och som inte klarade av att se mig ledsen, vännen som kunde balla ur totalt men som jag ändå litade på till 110%. Hon var inte min hund utan mer som min sambo och hon betydde allt. Jag är så otroligt glad att just hon var just min och för allt vi gjort tillsammans! Med henne har jag fått lära mig så mycket och lära känna så många människor som betyder mycket för mig idag och det är tack vare henne mitt liv har blivit som det blivit! Älskade älskade hund, du är verkligen Zimply Tha Best!!! <3Önskar så att det kunde vara såhär för alltid! <3


Men, tyvärr ser inte verkligheten ut så, man får inte alltid vara tillsammans med de som står en närmast för alltid så 2013 får helt enkelt jag och grabbarna klara av på egen hand. Vad som väntar här närmast är att åka hem till Kalmar imorgon för att skriva färdigt min C-uppsats och därmed avsluta min tid på universitetet! Hur tre år kan ha gått kan jag inte för mitt liv förstå men nu står jag här, färdigutbildad och inte ett dugg klokare! ;) Om några veckor väntar ett nytt äventyr och en ny, dock tillfällig, flytt! Den här gången följer boysen med och flytten går norrut, närmare bestämt till Saltoluokta beläget ungefär mellan Gällivare och Kiruna!!! Jag ska arbeta på en fjällstation i några månader och jag ser verkligen fram emot det och tror att även det kommer vara en upplevelse jag sent kommer glömma! Fjällstationen ligger i väglöst land så för att ta sig dit är det skidor eller skoter som gäller, helt off med andra ord, annorlunda och spännande! Just nu längtar jag bara efter att komma iväg men innan dess är det lite fix som ska klaras av. Vad som händer efter detta har jag ingen aning om men ja, jag tror och hoppas att 2013 kommer att bli ett spännande och roligt år!Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Inga kommentarer ännu 


 Ännu ett år har visst gått... 2012-01-08 18:12 

Jahaja, det verkar ju vara min grej att blogga en gång om året så för att inte misslyckas med det lilla är det dags att skriva några rader om året som gått. När jag läser vad jag skrev förra året vid den här tiden så ser jag att jag hoppades mycket på det här året, hoppades att mycket skulle gå ihop sig och att mycket roligt skulle hända. Ja, måste nog säga att det blev ungefär som jag hoppats även om vägen kanske blev lite krokigare än jag hade tänkt... Gud vilken svammel detta inleddes med!


Året började i alla fall med en låååång väntan som på sätt och vis slutade den dagen jag och Bonuz debuterade i lydnadsklass 3 med ett 2a pris som resultat efter ett absolut godkänt program! Det som dock avslutade min väntan var att samtidigt som vi var på Öland och tävlade låg goa Ebba hemma hos Carina och valpade och mitt underbara lilla Ezz kom till världen! Våren gick galet fort med mååååånga besök i valplådan, ett par mindre lyckade jaktprov och mer lyckade wt-starter! Stressen av att vi snart skulle bli hemlösa kom nog över mig liiite för sent för att ordna upp situationen, hrm, oväntat... ;) Hur som helst så är jag alltid säker på att saker löser sig vilket även detta gjorde. Vi hämtade hem Ezzet i juni och flyttade veckan efter in i en kompis studentlägenhet på 26 kvm med uteplats och hundarna stortrivdes med en liten egen gräsmatta! Rumsrenheten gick av sig självt och jag bara njöt för fullt varje dag av valptiden, vi hade den bästa och mysigaste sommaren ever, mina dogs och jag och alla våra härliga kalmarvänner! :D


Årets stora höjdpunkt Flatmästerskapet gick i år av stapeln uppe i Umeå så efter ett Örebrobesök med jaktprovsstart och fixad 1 nkl för Bonuz, pressade jag och mamma in alla fem hundar och packning i bilen och körde uppåt för en långhelg! Efter en hel massa trevligt umgänge och roligt tävlande kunde vi på måndagen se tillbaka på en riktigt lyckad helg! Det enda som gjorde mig ledsen var att min Zimply inte fick stå på startlinjen denna gång på grund av att hon hela detta år fått gå på smärtstilla konstant då hon är halt. :( Jag startade i alla fall både Bonuz och Menta i ökl och båda överraskade mig verkligen! Speciellt Bonuz som var så himla duktig och fixade dirigeringar på 19 och 20p fast jag knappt trodde han skulle klara av dem alls! Tyvärr hade vi en riktigt dålig station som gjorde att vi missade en finalplats. Menta toppade inte poängen men fick även hon göra alla fem stationer och var nära en finalplats. Som sagt, var helnöjd med dem båda! Luna fick inte ihop några höjdarpoäng men startade på alla stationer och var rätt duktig hon med så mamma var nöjd!


I slutet på augusti var det dags för oss att lämna tillbaka våran sommarlägenhet och flytta vidare. Tyvärr hade vi inte heller nu någonstans att flytta så september spenderades i en campingstuga utan vatten, tv, internet och andra normala bekvämligheter.... Var väl sådär kul men det funkade, mycket tack vare Hanna & Andreas som stod ut med att vi hängde där var och varannan dag! TACK!!! Vi spenderade även några nätter hos Carina, stort TACK ven till dig!!! Efter detta blev det ett par veckors inneboende hos Hanna & Andreas innan vi till slut fick en alldeles egen lägenhet! :D


Under hösten blev det några jaktprovsstarter för Bonuz och även på dessa visade han att han faktiskt blivit en rätt duktig kille! Var nära ett par förstapris men två 2or och två 3or blev höstens resultat. Självklart är det 1orna vi vill ha men eftersom nkl gick trögt för oss har jag bara varit sååå himla glad att han visat en annan attityd till sitt jobb nu i ökl så nu är jag pepp på att köra på med honom! Hösten avslutades med mitt livs bästa lydnadsprov! Både Bonuz och Luna startade på prov i Kalmar och gick som klockor klass 3 respektive 2! Jag har aldrig haft sån känsla med någon hund som jag hade med Bonuz då och det var så jäkla skoj! Båda två fick solklara 1or vilket självklart firades på Mc Donalds!


Zimply har mest fått hänga med under året. Hon är med på promenader och är med och tränar men får ont och har bättre och sämre dagar. Känns jättejobbigt att hon blivit en liten tant med olika krämpor men hon får köra på och ha så kul hon bara kan, äta mycket godis och bara ha det bra! Hon ska få prova på nån ljusterapi/behandling som tydligen funkar bra på hästar så hoppas jag så jättemycket att det kan göra henne bättre! Vårt mål är att hon ska kunna slippa smärtstillande och kunna få starta i veteranklass på FM i sommar!


Ezzet då? Ja ni, han är verkligen mitt underbara lilla lyckopiller som bara göra mig så himla glad varje dag! Åh vad jag tycker om denna lilla grabb! Jag hoppas att vi under i alla fall sommaren och hösten ska hinna göra en hel massa kul ihop och få till starter på Unghundsderbyt och Flatmästerskapet!


Med Bonuz satsar jag i år på ett SE LCH och att ta de där två 1orna i ökl, hinner vi det får jag känna mig nöjd då vi ev inte har så mycket tid ihop i år...


På lördag börjar ett nytt stort äventyr för mig som gör att jag inte vet så mycket om nånting den närmsta tiden. Jag flyttar nämligen till England för att plugga en termin där. Planerna har hela tiden såklart varit att hundarna skulle följa med mig men det var lättare sagt än gjort har det visat sig då jag varken har boende där de får bo eller vet hur jag ska få dit dem. Jag hoppas fortfarande på att de ska kunna komma dit om ett tag men annars ska jag för första gången leva ett liv utan hund fram till sommaren. Hundarna ska bo hos bästa tänkbara och det är jag så oerhört tacksam för, jag behöver verkligen inte oroa mig en sekund för hur de har det! Trots det känns det såklart skitjobbigt nu att lämna dem och jag ser inte alls fram emot kommande vecka som kommer bjuda på mycket separationsångest.....


Ännu ett spännande år väntar alltså och om jag kunde skulle jag inte tveka en sekund att hoppa fram ett år bara för att kunna titta tillbaka på det här året och se hur allt blev! Jag hoppas och tror i alla fall att det kommer bli ett kanonår, hur allt än blir!Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 1 ) 


 Året som varit 2011-01-13 19:32 

Jaha, nu börjar det väl bli hög tid att fundera lite på vad som hände under 2010. Året inleddes med en stor förändring för mig i och med flytten till Kalmar och det nya livet som student! Kan väl erkänna att valet av utbildning inte var det mest genomtänka utan mest bara ett infall om att det behövde hända något i livet! Hur som helst är jag jätteglad att allt blev som det blev för jag trivs kanoners och tror att utbildningen blir riktigt bra med!


Hundarna då, tja, blev väl inge vidare! Även i år har det varit en del skador på båda två. Stackars Zimply har haft ännu ett år mestadels i koppel pga uppskuren tass och hälta och har även hunnit med en skum period med klåda. Bonuz gjorde illa ett öga i höstas vilket också blev en längre proccedur än väntat.


Lite tävlande har vi iallafall hunnit med! Vi startade upp våren med ett wt i Gränna som verkligen gick bättre än väntat! Bonuz visade mig att han faktiskt hade mognat till sig lite under vintern och gick som en klocka vilket var precis vad jag behövde se! Kommer inte ihåg poängen men tror han blev placerad 3a. Zimplan gasade på som vanligt och hade bra svårt att sitta på rumpan men gjorde ändå stationerna i den zimply-klass jag har varit van vid tidigare! Poängen var väl ingen supersuccé men räckte ändå förvånande nog till final och plötsligt var det som att gå tillbaka några år i tiden! Den känslan när vi gick fram där, jag satte ner handen och sa "ut" och hon for iväg så rakt det bara går och spikade sin dirigering och vann gjorde mig faktiskt tårögd! Det är ju ingen stor sak att vinna ett wt men det var liksom inte det som var själva grejen, det var den där gamla känslan av "fan vad bra vi är, du och jag!" Helt säker på att Zimply kände samma sak, hon såg liksom så nöjd ut efteråt! Hoppas vi får känna den känslan fler gånger, min allra bästa Zimply och jag!


I maj debuterade jag och Bonuz på jaktprov mest bara för att prova på. En 3a blev det och mer hade jag inte räknat med, kunde bara inte hålla mig längre från att starta fast han absolut inte var färdig för det. Under sommaren bodde och jobbade vi i Örebro. En härlig sommar med mycket bus och träning blev det! En riktigt lyckad helg för familjen hade vi på FRK Bergslagens KM i juli där Luna vann ukl, Bonuz kom 2a i nkl och Zimply vann ekl! Sedan var det dags för årets höjdpunkt, Flatmästerskapet! Bonuz fick ännu en gång bevisa för mig vilken duktig kille han har blivit när han slutade på 2p från final! Var verkligen såå nöjd med honom även om det såklart kändes surt att vara så nära. De andras resultat var väl inget att skryta med även om de gjorde vissa bra saker de med. För Zimply var det hennes sämsta placering NÅNSIN!


Hösten bjöd på några jaktprov för Bonuz. Är väldigt besviken över att vi inte lyckades få 1an i nkl eftersom jag tycker att han länge nu varit tillräckligt duktig för att ta den lätt. Men, prov är prov och allt kan hända. Två gånger var vi iallafall riktigt riktigt nära men det slutade tyvärr på 2or och sista starten för hösten i Halmstad har vi bara valt att glömma...


Året slutade med ett lydnadsprov för Bonuz i klass 2 och Luna i klass 1 där båda satte sina 1or och firade detta med McDonaldsbesök!


Förutom tävlandet har vi såklart haft mååånga härliga träningar, både i Örebro och Kalmar! Det är ofta jag tänker på hur glad jag är över detta intresse jag har! Att få umgås med så mycket underbara människor som jag verkligen tycker om och få hålla på med det bästa jag vet som gör att jag mår såå bra, det är livskvalitét!


2011 ser jag väldigt mycket fram emot trots att det just nu känns som ett år fyllt av "OM"... Mycket jag hoppas på i år och mycket som måste fixas med jobb, ny lägenhet och allt som ska planeras inför nästa års utlandsstudier i Buckinghamshire.


Resultatmässigt siktar vi högt! Lydnaden tränar vi på för fullt med just nu så där ska vi få till en 1a i klass 3 under våren har jag tänkt. I jakten ska vi först och främst såklart ta det där 1a priset i nkl men sen tänker jag även satsa på 2st 1or i ökl, vad Bonuz har tänkt om året kan jag först svara på om ett år.... Zimply min Zimply. Skrev för ett år sedan att jag aldrig kommer kunna säga att hon är pensionär utan vill hålla allt öppet men nu är det nog så ändå att hon är pensionär. I augusti blev hon, som jag skrev tidigare, halt vilket har visat sig är artros i en tå, antagligen den hon hade en fraktur i 2009. Detta har lett till en felbelastning som gjort att hon fått ont i bogleden. Hela hösten tog hon det lugnt, gick i koppel och vi pysslade med rehab men hon blev inte bättre. Kanske skulle det bli bra om vi fortsatte men jag känner att jag inte orkar må dåligt över att hon ännu ett år ska behöva gå i koppel och ha ett i mina ögon ovärdigt liv. När vi inte gör något roligt tillsammans utan bara går och tråkar båda två blir jag irriterad och våran relationer blir som jag inte vill ha den. Zimply blir 9 år i vår och jag vet aldrig hur länge jag har henne, då vill jag inte slösa tid på en dålig relation med henne. Nej, nu får hon springa, vi har kul ihop och hon har lite ont på kvällen efter att ha legat och stelnat till men jag tror att vi båda tycker det är värt det. Men, några tävlingsmål har vi inte kvar. Det blir säkert något wt för båda hundarna i vår och självklart Flatmästerskapet i Umeå där hon absolut kommer få starta i ekl, det får faktiskt iallafall göra till Bonuz kan ta över den rollen! ;)


Ja, jag hoppas mycket på det här året på många sätt. Jag vill att det ska bli ett kanonår och att mycket spännande saker ska hända redan i vår! Vad som händer, det märker vi!Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 2 ) 


 Lydnadstävling 2010-11-03 21:56 

Så var det dags för lydnadstävling för mig och Luna och Sofie och Bonuz. Alla klasser fick lägga platsen först. Bonuz låg lite oroligt och spanade mot skogen men rörde sig inte så det var fullt godkänt. Luna skötte sig också bra, även om hon också spanade mot skogen. Efter ungefär halva tiden går två hundar upp och börjar leka. Alla andra låg stadigt och bra och deras förare blev ombedda att hämta sina hundar. Då blev vi andra beordrade att gå tillbaka till våra hundar trots att ingen av dem verkade störda av situationen. När jag gick tillbaka hörde jag hur domaren och tävlingsledaren stod och pratade om att vi hade kunnat stå kvar men då var det ju så dags. Grrrr... Omstart och orutinerat står jag bara kvar och väntar på att vi ska göra om platsen i stället för att ta med och gå iväg en bit. När det är dags och lägga dem igen lägger hon sig ner gång på gång innan vi får kommandot. Sen ligger hon bra hela tiden men när jag kommer tillbaka reser hon sig och börjar trampa runt lite. Skit också första gången gjorde hon det så bra och så räknas det inte.
Vi fick inte veta vilka poäng vi fick men jag var beredd på det värsta. Resten avtävlingen gick hyfsat för både Bonuz och Luna, några moment riktigt bra och några lite sämre men inga nollor för någon av dem. Vi hade inte hållit reda på poängen men båda räknade väl med att det var tvåor som gällde för både Luna och Bonuz.
Prisutdelning var först för lkl 1 och tänk, vi hade skrapat ihop 160,5 poäng och ett förstapris! OK inga skrytpoäng men en etta är en etta och nu satsar vi vidare mot tvåan. Sen var det dags för prisutdelning för lkl 2. Inga större förväntningar nu heller och vad händer? Bonuz har också fått ihop 160,5 poäng och en etta han med! Såklart ska alla ha hamburgare. Två ettor på samma tävling måste ju firas på bästa sätt. Nu är det bara att hoppas att de kommer ihåg till nästa tävling hur gott det var!


Hamburgerfest till allaWarning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 1 ) 


 Höst 2010-08-26 23:00 

Nu känns det att sommaren definitivt är över. Sofie och hundarna har dragit tillbaka till Kalmar så det känns lite tomt här hemma. Jag måste försöka hålla igång träningarna även fast jag inte har henne som piskar igång mig och sen ser till att jag slutar i tid också. I helgen ska jag vara funkis på jaktprov för första gången. Känns faktiskt lite pinsamt att jag aldrig hjälpt till förut men jag försvarar mig med att Roger har varit borta så mycket på helgerna så det har alltid varit så knöligt att komma ifrån. Nu är ju Simon stor och Roger jobbar inte helger så nu är det ett helt annat läge. Menta ska starta i ökl för kanske sista gången. Hon ska verkligen visa att hon kan om det ska bli någon mer start men visst känns det surt att ge upp när hon har en etta och faktiskt bara är 5 år. Luna börjar mer få ordning dessa jäkla avlämningar men visst faller hon tillbaka i gamla vanor. Det konstiga är att med vilt kommer hon in jättefint och sätter sig framför mig. Än så länge är det bara änder vi tränat med eftersom jag inte har något annat just nu men jag hoppas jag får tag i lite olika vilt eftersom det funkar så pass bra med änderna nu. I dag har jag anmält henne till Goldenklubbens WT. Tyvärr fanns det inte ekl och på WT måste jag starta Menta där. Kul i alla fall att ha lite hundaktiviteter att se fram emot.Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Inga kommentarer ännu 


 Senaste inlägg
2013-01-05 18:55
Nytt år igen!
2012-01-08 18:12
Ännu ett år har visst gått...
2011-01-13 19:32
Året som varit
2010-11-03 21:56
Lydnadstävling
2010-08-26 23:00
Höst

 Arkivet
januari 2013
januari 2012