Uppdaterad:
2013-09-26
kl 16:19
Gästbok

LP1 LP2 Duckstream Törnrosa

 Om Menta kunde prata så skulle nog hennes valspråk vara
"Don`t worry be happy" 
Hon är en väldigt positiv hund  som aldrig bekymrar sig för någonting!

Menta är född den 8:e mars 2005. Hon var inte så väldigt välplanerad men väldigt välkommen! Jag hade först tänkt ”bara en liten hund” så att den i familjen som tyckte att det var nog med hundar i huset inte skulle märka att det kom in en till! Kanske en liten pudel eller cocker! Men ”det skadar ju inte att åka och titta” (jag är väl inte ensam om att sagt det) och så var hon plötsligt här!

I början märktes hon knappt heller och vi sa att namnet Törnrosa verkligen passade på henne eftersom hon sov så mycket. Det gick snabbt över!! Menta ser till att hon märks. Hon är helt övertygad att alla älskar henne och inte kan motstå hennes pussar (se bara på den långa tungan så förstår man att hon är gjord för att pussas...).

Hon är en väldigt lättsam liten tik som finner sig i det mesta. Lugn och sansad när det är tråkigt och inte händer något, som när hon får ligga under skrivbordet på revisionsbyrån hela dagen, men full fart när det är dags att jobba! Det spelar ingen roll om det är på lydnadsplan eller i skogen hon är med på allt. Även med husse Simon, tio år, gör hon både lydnadsmoment och apporterar så det är en glädje att se deras samarbete!

Årets mål som var att få till en etta i ökl har ju Sofie äntligen sett till att fixa. Tyvärr blev det ingen mer provstart i år så de får ta nya tag till våren. Det andra målet var att ta en etta i lkl 3 och till slut fick vi till det också så nu siktar vi på en fin lydnadstitel!!

Mentas gillar att springa FORT! Hon tar gärna täten med Luna och Bonuz i släptåg ooch sen DRAR de. Då gäller det för matte att vara vaken för annars är risken att de tar sig en längre tur.

Meriter

Jakt: 1a ökl

Uts: 1a jkl

Lydnad: 1a lkl 3

Övrigt: MH testad, Vinnare av nkl på Flatmästerskapet 2007, 5:e plats i ÖKL på Flatmästerskapet 2009

Stamtavla

Coatfloats El Basso Megaflyer

SUCH Micawbers Silverground Carpet Flyer

SUCH SJCH Berolls Old Pal

SUCH Micawbers Blue Midsummer Fly

S VCH LPI NJCH S LCH SJCH Roghöjdens Omega A'la Chivas

S LCH LP S BCH Hinnared's Oddie-Opus

S VCH TJH S LCH LP SJCH Roghöjdens Norska Lachivas

Duckstream Ebenholz

SJCH Matsbokurvans Tt Matchless

FINV-95 SV-95 NV-93 SV-92 INT&NORDUCH SJCH Almanza Emergency

NJCH SJCH Lady Doc's Nina Kanin

Keca's Rugg-Uggla

DKUCH NJCH NORDUCH INTUCH SJCH Lady Doc's Humbug

Gunsmith Mata Hari