Uppdaterad:
2013-09-26
kl 16:19
Gästbok

SLCH Fågeltorps Zimply Rödhöna

Zimply föddes den 8e mars 2002 hos Janne och Angelica på kennel Fågeltorps utanför Örebro. Jag (Sofie) var 16år och skulle ÄNTLIGEN få min första egna hund! Tidigare hade jag kört lite lydnad med Tanja så jag visste att det ville jag hålla på med även med denna nya lilla tjej och ville därför gärna ha en uppfödare som var intresserad av lydnaden. Första gången jag såg Tea var på ett lydnadsprov i januari 2001. Provet var inne på Örebromässan i samband med en kattutställning med ca 2000 katter och Tea satt där i Angelicas knä och sov med huvudet på hennes axel för att i nästa stund gå in på plan och ta en 1a i lydnadsklass 3!

Senare den våren kom vi i kontakt med Angelica eftersom hon skulle para Tea och det blev bestämt att jag skulle ha en valp. Tyvärr gick Tea tom så jag fick vänta ett helt år för att till slut, den 3e maj 2002 få hämta hem min lilla Zimply. Jag har sedan dess tänkt många gånger att det var värt den väntan!

Zimply har blivit en riktig enmanshund. Hon struntar högaktligen i vad övriga familjemedlemmar säger åt henne, det är bara matte som gäller. Något som irriterar alla i familjen utom hennes matte 

Arbetsmässigt är hon en härlig men inte helt lätt förstagångshund! Det finns hur mycket fart och vilja i henne som helst men man får inte stå och sova när man ska köra henne! Jakten har blivit det vi båda två tycker är absolut roligast men vi tränar och tävlar mycket lydnad också. 

Zimply har nu blivit 8 år och tyvärr har jag väl inte så många mål kvar med henne. Stadgan och passiviteten har aldrig varit hennes starka sidor och absolut inte blivit bättre med åldern, tvärtom... Alla håller på och tjatar så om sina hundars fantastiska på och av knapp och ja, det kanske är så att Zimply är den enda hunden i Sverige som faktiskt inte har någon av-knapp, för i arbete har hon inte det! Hon är en jätteduktig hund och vi har väl nästan aldrig stött på en uppgift som känns för svår för henne så att fixa en elit etta skulle nog gå utan större problem. MEN jag känner att jag inte orkar åka runt på prov och riskera att hunden ballar ur (ni som sett dessa sidor vet vad jag menar...). Det känns helt enkelt inte värt det. Om hon så skulle bli jaktchampion, hur skulle det förändra vårat liv då??? Inte alls! Det kanske blir nån mer start bara för att jag har svårt att tänka att vi gjort vår sista, eller så blir det inte det och i så fall så är jag så glad och nöjd med det vi gjort tillsammans!  

Zimply är en underbar liten tjej som alltid varit med på allt! Min allra bästa vän, min Zimply The Best, kort och gott, hon är mitt ALLT! :)

Meriter

Jakt: 2a ekl

Uts: 1a jkl

Lydnad: SLCH

Övrigt: MH testad, Finalist i ekl på Flatmästerskapet 2008

Stamtavla

Roughcovers Mountaineer

DE&VDHCH LUCH NLCH Wizardwood Major Oak

Exclyst Bristol Cream of Ravenhall

Wizardwood Tawny Sedge

INTUCH NLCH Coltsfoots Barn Owl

DE&VDHCH INTUCH FRCH
BENELUXCH
No Other Way Eurohof

Coltsfoots Early Brach

SJCH NJCH SVCH Inkwells Cherry Heering

SJCH SUCH
Berolls Old Pal

SUCH
O'Flanagan Just Splendid

Berolls Stargazing-Sissy

Inkwells Pair Of Purdey

SUCH NUCH INTUCH
Inkwells Krico Long Rifle

SUCH LP SJCH
Hovhills Chartreuse